Kijk op Straat is een fotoproject in het kader van Gouda 750 jaar

Kijk op Straat is een vrijwilligersproject van Gouda Bruist in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Gouda in 2022 en krijgt daarvoor subsidie van het fonds Gouda 750. Fotograaf Rona Tammer kwam met dit initiatief om elke straat, laan, plein van Gouda, 1054 in getal, op een creatieve manier te verbeelden en zo het verhaal te laten zien van het leven anno nu. Dit sluit naadloos aan bij het jubileumthema ‘Geef Gouda door’.

Het is de kijk van tientallen (amateur)fotografen, die tussen juni 2020 en december 2021 op pad gaan om elk een buurt te fotograferen. Van de per straat drie ingeleverde foto’s werd één gekozen door het vrijwilligersteam, bestaande uit Gerda den Hollander, Geri van Ittersum, Judith Ivens, Peterpaul Kloosterman en Rona Tammer, onder toeziend oog van Heleen van Praag.
De geselecteerde foto’s komen vanaf april 2021 per buurt op deze website, waar mogelijk vergezeld van anekdotes en ervaringsverhalen van de fotografen.
In het feestjaar volgt een fotoboek met een selectie van deze site, als historisch geheugen voor de gemeente en geïnteresseerde Gouwenaars.
Ook staat ten minste één foto-expositie op het programma in 2022. Dit alles onder voorbehoud dat de coronapandemie onder controle is.

Beelden van Gouda leven, blijkt uit de Facebook pagina kijkopstraatgouda, een community van al meer dan 1600 leden. Hier staan behalve foto’s van fotografen die meewerken aan het project, alle Goudse straatfoto’s die de leden met elkaar willen delen.
Verder wordt iedereen uitgenodigd aan te haken bij dit project, met bijvoorbeeld fotowedstrijden voor scholieren, deelexposities in buurten en wijken.

Contact
Neem voor meer informatie en ideeën om Kijk op Straat verder te verspreiden contact op met Rona Tammer via info@kijkopstraat.nl. Of via het contactformulier.