Christiaan Spaan

Bloemendaal | Windrooskwartier-noordwest

christiaan.spaan@hotmail.com

Om te beginnen vond ik het erg leuk om te doen. Vooral omdat dit een foto opdracht is zoals ik nog niet eerder uitgevoerd heb. Je wordt ‘gedwongen’ om met een ander oog naar een doodnormale straat te kijken. Met rust en geduld vind je vaak wel iets, dat heeft mij de schoonheid van deze tak van fotografie laten zien.
Wat betreft reacties van mensen op straat viel dat erg mee, af en toe iemand die je groet of even blijft staan om te zien waar je mee bezig bent. In alle ‘sessies’ ging een van mijn kinderen mee, zowel de oudste (9) als de jongste (6) deden actief mee naar het zoeken van leuke spots. Uiteraard zelf ook proberen! Even kijken of ze de liefde voor de camera adopteren :).
Hoewel er gebieden in Gouda zijn waar wat meer uitdaging te vinden is, is het me (hoop ik) toch gelukt om de indruk van de buurt vast te leggen. Alles was prima voorbereid. Het overzichtskaartje met de grenzen van ‘mijn gebied’ hielp enorm. Een aantal wegen zijn ‘grensoverschrijdend’ waar ik mij dan ook strikt aan hield om alleen dat stukje van die betreffende straat of weg op de plaat te zetten.