2 juli opening expositie Kijk op Straat foto’s in Gouwestein

Op steeds meer plaatsen in de stad verschijnen exposities met groot formaat foto’s van het Gouda750-project Kijk Op Straat.
Zaterdag 2 juli opent om 15.00 uur een tentoonstelling van 20 foto’s in Gouwestein, Van Bergen IJzendoornpark 7, Gouda.

In Gouwestein vind je onder meer deze foto van Freyja Borger. Zij legt zich toe op ‘details van straten, waar mensen zo aan voorbij lopen.’ Zij maakte een foto met schaduwwerking in een straat, die voor ingewijden herkenbaar is als de Nieuwemarkt.

Rona Tammer leverde een foto van de ruïne van de Turfmarktkerk ‘een plek met een slepend en slopend verhaal dat niet mocht ontbreken. Fascinerend. Zo’n ruïne vertelt een verhaal van verval, aftakeling, desolaatheid. Je ziet nog steeds dat het een kerk is geweest en kunt de prekende pastoor voor zijn gehoor zo visualiseren. Maar de tijd is als een tank over de Turfmarktkerk heen gereden. Platgewalst.’

‘Herkenbare’ foto’s zijn er ook, zoals een sfeervolle Burgemeester van Reenensingel van Tobias Kleuver of een herfstig portret van de Rotterdamseweg van Marga Schaap. Door de lampjes en het najaarsgeel krijgen die straten heel andere uitstraling.

De foto’s blijven er tot eind september hangen.
Openingstijden: ma-vr 8.30-16.30 uur en za-zo 9.30 – 16.00 uur.